orrfolyás

Orrfolyás nátha miatt

Allergiás orrfolyás

Panaszaival azonnal forduljon orvoshoz!

Gyakran az allergia okoz orrfolyást

Bármire lehetünk allergiásak


Az allergia nem más, mint a szervezetünk túlzott védekező reakciója egy bizonyos környezeti tényezőre. A lényege, hogy a szervezetünk egy tökéletesen hétköznapi dolgot támadásnak „fog fel”, és nagyon hevesen próbál védekezni ellene. Allergiásak a legkülönbözőbb dolgokra lehetünk: porra (porallergia), pollenekre (pollenallergia), ételekre (ételallergia), gyógyszerekre (gyógyszerallergia), de bizonyos ruhaanyagokra is. Az esetek többségében az allergia ártalmatlan, ám igen kellemetlen: járhat könnyezéssel, ha a szemet irritálja, de tüsszöghetünk is, folyhat az orrunk, lehetnek kiütéseink vagy éppen a torkunk kaparhat, viszkethet, ami igencsak meg tudja nehezíteni az életünket.
 

Néhány esetben viszont az allergia nagyon súlyos, akár halálos következményekkel is járhat, a mogyoróra például sokan annyira allergiásak, hogy egy apró darab is halálos lehet számukra, de például bizonyos gyógyszerek is válthatnak ki hasonlóan veszélyes allergiás reakciót. Csípések okozta allergia esetén előfordulhat a dagadás, ami szintén lehet veszélyes, ha például a torkunk dagad meg, ugyanis ez elzárhatja a légutakat és megfulladhatunk. Ilyenkor csak a lehető leggyorsabb – néhány percen belüli! – orvosi segítség mentheti meg az életünket.

Aki allergiás, azt is megfigyelheti, hogy a tünetei tükrözik az őt ért stressz mennyiségét is: egy olyan napon, amikor sok stressz ér és nagy rajtunk a nyomás, az allergia is rosszabb lesz, mint normális esetben. Éppen ezért ajánlatos a stressz kerülése – már amennyire lehetséges –, hogy ezzel is megkönnyíthessük a saját életünket az allergiaszezonban.
 

 

Linkek:
Keresned sem kell!

FaXuniL Kft (H-2220 VECSÉS Város utca 2., telefon:+36-30-256-8-255, adószám13017996-2-13)

Google PageRank